JCI Drechtsteden doneert ruim 15.000 euro aan de Voedselbank Dordrecht

Zaterdag 15 september, na maanden van voorbereiding, was het eindelijk zover: hét Running Dinner 2018, georganiseerd vanuit JCI Drechtsteden. De 6 commissie leden hadden voor zichzelf 2 doelen gesteld: deze editie moest een exclusiever karakter krijgen dan voorgaande edities, en de opbrengst van het event moest de hoogste opbrengst ooit worden.

Vanuit beide opzichten zijn zij in hun opzet geslaagd. Met een ontvangst in de museumtuin, waar een ieder werd aangekondigd door de stadsomroepster van Dordrecht, werden de gasten al gefêteerd met oesters en cocktails van de Rutte bar. Na de gebruikelijke speeches konden de ruim 120 gasten op pad naar de locatie voor het eerste gerecht. Met taxi’s, fietsen, te voet en waterbus verspreidden de gasten zich door het centrum van Dordt en enkele restaurants in Zwijndrecht en Papendrecht.

Twee gangen later druppelden alle gasten weer binnen bij start- en hoofdlocatie Art & Dining, voor een gezamenlijk dessert en het klapstuk van de avond: de veiling voor het goede doel: De Voedselbank Dordrecht. Onder leiding van een heuse veilingmeester werd de toon al snel gezet met een fantastische opbrengst voor een gesigneerde foto van het organisatiecomité. Een klein uur en zestien kavels later leek het succes al voelbaar. Alle gasten gingen richting feestzaal en dansvloer, waar na enkele minuten de organisatie de opbrengst van deze editie bekend kon maken. Met zowel de voorzitter als penningmeester van de Voedselbank op het podium werd het bedrag onthuld en de cheque overhandigd: ruim 15.000 euro! Een bedrag boven verwachting, en van een fantastische betekenis voor de Voedselbank, aangezien dit 25% van hun jaarlijkse begroting bedraagt.

Zowel de organisatie, de hoofdsponsor als de Voedselbank kijken terug op een zeer geslaagd event!

Voor het organisatiecomité is duidelijk dat zij dit resultaat niet had kunnen bereiken zonder de enthousiaste medewerking van alle restaurants, de steun van de sponsoren en uiteraard de aanwezigheid van alle gasten.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn