Zaterdag 25 mei 2024: CvA Dordrecht

Op zaterdag 25 mei 2024 organiseert JCI Drechtsteden het CvA in Dordrecht. Hoe dichter bij Dordt, hoe unieker het programma wordt! Het CvA gecombineerd met een aansprekende keynote, leerzame workshops, gave bedrijfsbezoeken én een Running Dinner.

Geschiedenis Dordrecht

Dordrecht heeft veel te bieden. De toekomst, het heden en de geschiedenis. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. De stad is in ca 1120 ontstaan, aan een riviertje de Thuredrecht. Inwoners van Dordt hebben diverse bijnamen. Denk aan Dordtenaren, Eilandbewoners, maar ook Schapekoppen.

Duurzaamheid en innovatie

Dordrecht is in 2040 energieneutraal, dat is het doel. Hiervoor is samenwerking, medewerking en een circulaire economie nodig. Hierbij worden zoveel mogelijk producten en grondstoffen hergebruikt. Stap voor stap wordt er gestopt met het gebruik van aardgas. Hieraan worden campagnes gewijd, maar hiervoor is ook de Duurzaamheidsfabriek opgezet. Hier komen startups, maar ook wereldspelers bij elkaar om kennis te delen en te innoveren.

Ondernemersklimaat

In de Drechtsteden zijn aan scala aan bedrijven gevestigd. Van klein tot groot, van onbekende tot bekende namen, van startups tot gevestigde bedrijven. Een welvarende regio die het verschil wil maken, die inspireert en innoveert.

De bedrijven bevinden zich in allerlei branches, denk hierbij aan:

Thema

Hoe dichter bij Dordt, hoe …. het wordt Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt is een bekende uitspraak in de omgeving. Een spreuk die halverwege de 19e eeuw voor het eerst is opgeschreven, maar waar komt deze vandaan?

Eén van deze verklaringen heeft te maken met de functie van Dordrecht als stapelmarkt, hierdoor moesten schippers hun handelswaar (wijn, graan en hout) daarom eerst naar Dordrecht vervoeren en werd dan opgeslagen. Hierdoor raakten schippers zowel tolgeld en tijd kwijt. Door de omweg zou ook hun voedselwaar wegrotten. Een andere verklaring is dat de waterwegen steeds slechter werden naarmate de schippers Dordrecht naderden. Er was verzanding en was er kans op het vastlopen van schepen.

Inmiddels is deze uitspraak zó anders in te vullen! Door het organiseren van het mei CVA in 2024 gaan wij het tegendeel bewijzen! Dus, hoe dichter bij Dordt…:
– Hoe mooier het wordt
– Hoe duurzamer het wordt
– Hoe gezelliger het wordt
– Hoe innovatiever het wordt
– Hoe historischer het wordt
– Hoe bedrijviger het wordt
– Hoe …

Na het CVA horen wij graag jouw reactie!

Het stadhuis
Art & Dining
Dordrecht vanaf het water
Groothoofdspoort
Luchtfoto binnenstad

Programma

Hoe dichter bij Dordt, hoe unieker het programma wordt! Het CvA gecombineerd met een aansprekende keynote, leerzame workshops, gave bedrijfsbezoeken én een Running Dinner. Het ochtend- en middagdeel van het programma vindt plaats in de Duurzaamheidsfabriek. De invulling zijn we nog druk mee bezig. In de avond trappen we het Running Dinner af in de sprookjesachtige museumtuin van restaurant Art & Dining, uiteraard met een welkomstdrankje. We sluiten af met een spetterend feest in De Raedtskelder.

Running Dinner

Het JCI Running Dinner is een 2-jaarlijks terugkerend benefietevent, georganiseerd vanuit JCI Drechtsteden. In 2023 kiezen wij er voor om dit event tijdens het CVA te organiseren.

Uiteraard ben je met je partner of gast op pad en wisselen je tafelgenoten bij de verschillende locaties. Om het duurzame karakter zoveel mogelijk vast te houden zijn we druk bezig om voor iedereen een fiets te regelen. In mei is het heerlijk weer om te fietsen met zijn allen. En op de fiets geniet je nog meer van de prachtige binnenstad van Dordrecht met al haar mooie gevels en leuke straatjes. Al nagenietend van het voorgerecht ontvang je wederom een geheimzinnige envelop. Deze vertelt je de naam van het restaurant dat je hoofdgerecht gaat verzorgen. Na het hoofdgerecht verzamelen we met zijn alleen bij De Raedtskelder voor het dessert. Tijdens het ochtendprogramma kunnen deelnemers, naast deelname aan het College van Afgevaardigden, in twee ronden kiezen uit leerzame workshops, gave bedrijfsbezoeken en inspirerende excursies.

Locatie CvA

Het CvA zal worden georganiseerd in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. In de nabije omgeving zijn volop (vrije) parkeermogelijkheden en er is een rechtstreekse busverbinding met het treinstation.

Koop nu tickets!

Klik op de button hieronder om naar de ticketpagina te gaan.