Programma

Het stadhuis
Art & Dining
Dordrecht vanaf het water
Groothoofdspoort
Vanuit de lucht
Vorige slide
Volgende slide

Thema: Hoe dichter bij Dordt, hoe …. het wordt

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt is een bekende uitspraak in de omgeving. Een spreuk die halverwege de 19e eeuw voor het eerst is opgeschreven, maar waar komt deze vandaan?

Eén van deze verklaringen heeft te maken met de functie van Dordrecht als stapelmarkt, hierdoor moesten schippers hun handelswaar (wijn, graan en hout) daarom eerst naar Dordrecht vervoeren en werd dan opgeslagen. Hierdoor raakten schippers zowel tolgeld en tijd kwijt. Door de omweg zou ook hun voedselwaar wegrotten. Een andere verklaring is dat de waterwegen steeds slechter werden naarmate de schippers Dordrecht naderden. Er was verzanding en was er kans op het vastlopen van schepen.

Inmiddels is deze uitspraak zó anders in te vullen! Door het organiseren van het mei CVA in 2024 gaan wij het tegendeel bewijzen! Dus, hoe dichter bij Dordt…:
– Hoe mooier het wordt
– Hoe duurzamer het wordt
– Hoe gezelliger het wordt
– Hoe innovatiever het wordt
– Hoe historischer het wordt
– Hoe bedrijviger het wordt
– Hoe …

Na het CVA horen wij graag jouw reactie!

Hoe dichter bij Dordt...

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Programma

Hoe dichter bij Dordt, hoe unieker het programma wordt! Het CvA gecombineerd met een aansprekende keynote, leerzame workshops, gave bedrijfsbezoeken én een Running Dinner. Het ochtend- en middagdeel van het programma vindt plaats in de Duurzaamheidsfabriek. De invulling zijn we nog druk mee bezig. In de avond trappen we het Running Dinner af in de sprookjesachtige museumtuin van restaurant Art & Dining, uiteraard met een welkomstdrankje. We sluiten af met een spetterend feest.

Duurzaamheidsfabriek

CvA & workshops

Art & Dining

Running Dinner & Feest

Tijdschema

Al enthousiast?

Running Dinner

Het JCI Running Dinner is een 2-jaarlijks terugkerend benefietevent, georganiseerd vanuit JCI Drechtsteden. In 2024 kiezen wij er voor om dit event tijdens het CvA te organiseren.

Uiteraard ben je met je partner of gast op pad en wisselen je tafelgenoten bij de verschillende locaties. Om het duurzame karakter zoveel mogelijk vast te houden zijn we druk bezig om voor iedereen een fiets te regelen. In mei is het heerlijk weer om te fietsen met zijn allen. En op de fiets geniet je nog meer van de prachtige binnenstad van Dordrecht met al haar mooie gevels en leuke straatjes. Al nagenietend van het voorgerecht ontvang je wederom een geheimzinnige envelop. Deze vertelt je de naam van het restaurant dat je hoofdgerecht gaat verzorgen. Na het hoofdgerecht verzamelen we met zijn allen voor het dessert.

CvA, workshops & bedrijfsbezoeken

Het CvA zal worden georganiseerd in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. In de nabije omgeving zijn volop (vrije) parkeermogelijkheden en er is een rechtstreekse busverbinding met het treinstation.

In de ochtend kunnen deelnemers, naast deelname aan het CvA, en in de middag in drie rondes kiezen uit leerzame workshops, gave bedrijfsbezoeken en inspirerende excursies, bij o.a. Royal Van der Leun, B&S International, de Duurzaamheidsfabriek en stadswandelingen door de historische Binnenstad Dordrecht.

Tot 25 mei!