Business Commissie – Bezoek Feyenoord Basketball

Op 25 april jongstleden is een afvaardiging van JCI Drechtsteden op bezoek geweest bij Feyenoord Basketball.
Na een ontvangst met een drankje, verse broodjes en fruit werden wij allen verwelkomd door Chiel den Dunnen, JCI-lid én met zijn bedrijf Consolit sponsor van Feyenoord Basketball.
Hij vertelde over zijn kennismaking met deze profclub en dan met name de kennismaking met de toenmalige hoofdcoach, inmiddels directeur commerciële & technische zaken, Armand Salomon.

Genoemde was tevens de gastspreker van de avond!

Armand nam de ons als groep mee in zijn achtergrond en aanloop naar coach op topsport niveau als ook de visie die hij als hoofdcoach altijd hanteerde. Vanwege zijn ervaring als ondernemer, had hij een wat andere kijk op het coachen van een team, dan veel andere coaches doen.
Hij hanteert management technieken evenals dat hij veel vrijheid laat binnen het team zelf. Spelers verantwoordelijkheid geven (en laten nemen) om beslissingen te nemen in het teambelang.

Daarnaast maakt Armand ook de parallel met ondernemerschap, het belang van data en analyses (meten = weten) voordat hij kort de wedstrijd van de avond introduceerde.

Na een korte voorbeschouwing waren alle JCI-leden (en gasten) tevens welkom op de business tribune voor de wedstrijd Feyenoord Basketball – Basketbal Academie Limburg, die na 4 kwarten ook gewonnen werd door de thuisploeg!

Al met al een inspirerende, leerzame, maar vooral ook energieke en leuke bijeenkomst!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn