Leap training 2019: Chinees voor Dummies

Op dinsdag 24 september vond de derde LEAP van 2019 plaats bij Mikail van Repair IT Now in Sliedrecht.

Mikail is lid van onze kamer. Zijn bedrijf is onder meer gespecialiseerd in telefoon-, tablet-, laptop- en computer reparaties. Na een korte ontvangstborrel en avondeten (uiteraard Chinees) heeft Mikail ons meegenomen in de wereld van GSM-reparaties. Wij mochten kennismaken met diverse brandnieuwe technische ontwikkelingen en tijdens een rondleiding een idee krijgen hoeveel werk het is om de door Mikail gewenste circulaire economie van (o.a.) telefoons voor elkaar te krijgen.

Hierna begon de training, gegeven vanuit JCI Nederland door Marion de Groot. Het onderwerp van de training was: “Chinees voor Dummies”. Binnen JCI Drechtsteden vinden wij het belangrijk om inzicht te krijgen in verschillende culturen en talen. Verder is training (jezelf ontwikkelen) één van de vier pijlers van JCI.

Tijdens de interactieve training hebben wij geleerd hoe de Chinese taal en schrift is ontstaan, samen met een stukje geschiedenis van China. Vervolgens kregen wij een introductie hoe je Chinese tekens kan herkennen en wat het verschil is tussen Chinees, Thais en Japans. Daarna kregen wij een mini-cursus hoe je Chinees spreekt en het schrijven van een aantal basistekens zoals: “zon”, ”maan”, “koning”, ”vrouw” en” vuur”.  De avond werd afgesloten met een quiz en een borrel.

Wij hebben veel geleerd,  gelachen en zijn klaar voor een uitje naar China! Dank Mikail & Marion!

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn